У рамках роботи Центру Українсько-Польського розвитку Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідали менеджер проєктів районної адміністрації м. Познань Великопольського воєводства Якуб Кухарчик, науковий співробітник факультету журналістики та політичних наук – заступник голови наукового осередку економічної та соціальної політики Університету ім. Адама Міцкевича (м. Познань) Бартош Бетка та менеджер фундації розвитку адміністрації Великопольського воєводства Войцех Мікушинський.
Під час візиту гості зустрілися з першим проректором університету підполковником поліції Сергієм Бортником, який розповів про структуру університету, його основні напрями діяльності та пріоритети. Також було обговорено можливості подальшої співпраці щодо реалізації спільних наукових проєктів.
Після зустрічі з першим проректором гості вирушили до науковців, викладачів, курсантів та студентів Харківського національного університету внутрішніх справ, де в рамках комунікативної платформи «МІСТ-MOST» зробили презентації на теми: «Удосконалення процесів демократизації українського суспільства та органів влади на шляху до впровадження європейських стандартів системи державного устрою», «Особливості польського досвіду щодо взаємодії органів місцевого самоврядування та підрозділів поліції», «Роль органів місцевого самоврядування у побудові демократичної та правової держави». Під час проведення комунікативної платформи «МІСТ-MOST» було з’ясовано, що в обох країнах є багато спільного, й Україні, яка прагне членства в Європейському Союзі, є що запозичити у Польщі, особливо тих питань, що стосуються впровадження реформи децентралізації, де значення місцевих громад відіграє помітну роль в загальній системі управління держави. Окремо зазначалось, що необхідно збільшувати рівень довіри населення як до правоохоронних органів, так і до місцевої влади.
Після проведення комунікативної платформи «МІСТ-MOST» делегацію ознайомили з матеріально-технічною базою Харківського національного університету внутрішніх справ, його навчальними полігонами, аудиторіями, спортивними спорудами та залами, музеєм університету, де вони залишили пам’ятні записи у книзі почесних гостей вишу.

ВЗГ ХНУВС