У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся V фінальний семінар «Права людини», присвячений правам жінок і недискримінації. Семінар був проведений представниками Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в м. Харкові Робертом Жулкєвскі, Саером Аммаром, Владіславою Ірінєєвою, представниками Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини Красіміром Янковим та Сергієм Штукаріним.
Присутніх ознайомили з діяльністю Консультативної місії Європейського Союзу, історією її створення, складом, діяльністю регіональних представництв у Львові, Одесі, Маріуполі та Харкові. Під час вирішення ситуативної задачі «Історія Баронеси» було розкрито сутність поняття множинної дискримінації та стереотипізація суспільства.
Також учасникам семінару розповіли про характерні риси діяльності Моніторингової місії ООН з прав людини. Особливу увагу приділили Цілям сталого розвитку, яких сьогодні дотримуються всі країни світу. За допомогою інтерактивної гри «Права людини – Бінго!» розглянуто основні положення Загальної декларації прав людини 1948 року, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950 року, також візуалізація ролі жінок в сфері захисту прав людини.
Окрема презентація висвітлила історичне підґрунтя Міжнародного дня прав жінок і миру.
Учасники семінару виявили обізнаність в сфері прав людини, активно брали участь в обговоренні питань, дискутували. По завершенню, переможці тестування з тематики семінару отримали пам’ятні сувеніри від КМЄС та Моніторингової місії ООН з прав людини. Сертифікати від Консультативної місії Європейського Союзу урочисто вручили всім учасникам семінару.

ВЗГ ХНУВС