У рамках тижнів жіночої солідарності делегація Харківського національного університету внутрішніх справ взяла участь у Форумі громадської безпеки «Посилення ролі жінок у секторі безпеки», який організовано Консультативною місією Європейського Союзу. Помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан мала честь відкрити форум доповіддю «Жінки в секторі безпеки України – чи правильний обрано напрямок руху?», яка викликала жваву дискусію та зацікавленість з боку іноземних учасників форуму.
Також участь у форумі взяли завідувач кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 полковник поліції Ольга Безпалова, начальник відділу режимно-секретного забезпечення майор поліції Людмила Собченко та начальник відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко.
На заході були присутні представники підрозділів Національної поліції, Національної гвардії, прокуратури, Міністерства оборони України, іноземні експерти, представники засобів масової інформації та громадських організацій.
Форум є платформою для обговорення сучасних викликів та перспектив у кар’єрі та роботі жінок у поліції та Національній гвардії України, а також можливістю ознайомитися з досвідом інших європейських країн щодо підтримки жінок, які працюють у секторі безпеки.

ВЗГ ХНУВС