У Харківському національному університеті внутрішніх справ перебували представники Консультативної місії Європейського Союзу Шарлотта Свенссон, Томас Паулссон, Микола Міхєєв та Олексій Бочарніков з метою ознайомлення з навчальною базою ХНУВС та обговорення можливостей проведення тренінгів із мобільної тактики на території університету. 
Під час зустрічі з ректором університету Дмитром Швецем та проректором Леонідом Могілевським були обговорені актуальні питання підготовки поліцейських. Крім того, представники КМЄС розповіли про скандинавську модель поліціювання, головна мета якої полягає в спілкуванні з учасниками масових акцій для недопущення конфліктів. Завдання підрозділів поліції комунікації в тому, щоб спочатку говорити з учасниками акцій і це є дуже ефективним методом. Скандинавська модель передбачає попередження насильства під час масових заходів шляхом постійного спілкування з натовпом, ретельного планування та аналізу ризиків.
Іноземні делегати відвідали навчально-тренувальний полігон із протидії злочинам у сфері торгівлі людьми, ознайомились з навчально-тренувальним центром боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, оглянули тактичне містечко.

ВЗГ ХНУВС