Під керівництвом доцента кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяни Геращенко відбулося засідання наукового гуртка «VERITAS» на тему «Роль засобів масової інформації у профілактиці протиправної поведінки неповнолітніх».
Учасники засідання обговорили актуальні питання, зокрема: ЗМІ та їх вплив на поведінку неповнолітніх (Анна Мартиненко); основні мотиви суїцидальної поведінки серед молоді (Дмитро Бараненко); особливості злочинів, скоєних неповнолітніми порушниками під впливом ЗМІ (Дмитро Деулін, Костянтин Ярошенко).
У контексті засідання гуртка наголошено, що тривожним симптомом є ріст числа неповнолітніх з девіантною поведінкою, що проявляється в асоціальних діях. У крайніх формах стали проявлятися жорстокість й агресивність. Різко зросла злочинність серед неповнолітніх порушників під впливом ЗМІ. Досить часто підлітки намагаються копіювати поведінку головних персонажів популярних серед молоді кінофільмів.
Учасниками засідання було наголошено, що з метою профілактики різного роду правопорушень, необхідно поширювати інформацію про невідворотність відповідальності за вчинене правопорушення. Важливо цілеспрямовано формувати правосвідомість молоді шляхом юридичних консультацій у газетах, журналах, проведення тематичних передач з актуальної проблематики.

Сумська філія ХНУВС