У м. Дніпро пройшов XII міжнародний дебатний турнір серед школярів «Dnipro Open 2020». Єлизавету Бєляєву, курсантку 4 курсу факультету № 4, як голову Дебатного Клубу ХНУВС було запрошено стати суддею цього заходу. У складі 50 команд спробувати свої сили у мистецтві обміну думками вирішили майже 260 учнів з різних куточків України. Турнір проходив українською та англійською мовами.

Одне з основних завдань турніру – оволодіння учнями навичок переконливої аргументації та набуття досвіду участі в дискусії. Під час дебатного турніру кожна команда розглядала проблему з протилежних позицій, вчилася враховувати різні погляди та інтереси, що сприяє глибокому розумінню теми та вмінню працювати з інформацією.

Навчання мистецтву проведення дебатів розвиває у школярів навички критичного мислення та формує активну громадянську позицію. У багатьох країнах світу дебатна освіта вже тривалий час є невід’ємною складовою навчального процесу саме через те, що дебати формують компетентності, необхідні для комфортного життя в сучасному світі.

Головні теми турніру, за якими проходили змагання, – «Соціальні мережі сприяють медіаграмотності», «Медіаграмотність має бути обов’язковим предметом у школі», «Пропаганда для захисту національних інтересів виправдана», «Політична реклама маніпулює свідомістю громадян», «Propaganda for protection of national interests is justified»,«Political advertising manipulates public awareness».

ВЗГ ХНУВС