У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Електричні машини та апарати» серед курсантів четвертого курсу, які навчаються за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відділення авіаційного транспорту, електроенергетики і управління.

Відкрив олімпіаду заступник директора коледжу з навчальної роботи, кандидат технічних наук Юрій Шмельов. Він привітав учасників олімпіади, побажав успіхів у навчанні та в подальшому професійному зростанні.

Викладач циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання, кандидат технічних наук Євген Волканін зазначив: «Електричні машини та апарати – це головні елементи будь якого електричного устаткування у виробництві, побуті, електроенергетиці, повітряному, залізничному чи автомобільному транспорті. Тому для професійного зростання майбутніх фахівців необхідні знання теорії та розуміння фізичної суті електромагнітних, механічних, теплових процесів що протікають в електричних машинах та апаратах».

У складі журі, яке перевірило роботи учасників олімпіади, – викладачі циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання Альона Хебда, Михайло Петулько, Юрій Гаврилюк. Вони визначили переможців І етапу  Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Електричні машини та апарати»:

І місце — курсант Данило Рибченко;

ІІ місце — курсантка Єлізавета Яцина;

ІІІ місце — курсант Володимир Ненич.

Кременчуцький льотний коледж ХНУВС