З курсантами всіх курсів факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ зустрілися представники Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Виконуючий обов’язки начальника відділу рекрутінгу Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Олександр Таран довів до відома курсантів інформацію про оновлену структуру Департаменту кіберполіції НПУ, про вакансії у підрозділах кіберполіції та вимоги до кандидатів на ці вакансії.

Начальник другого відділу цього ж управління Євген Бахшеєв ознайомив присутніх із сучасними видами кіберзлочинів, типовими схемами та методами вчинення кібершахрайств, переліком популярного шкідливого програмного забезпечення, що використовують кіберзлочинці. Також він навів приклади кіберзлочинів, у розкритті яких брали участь представники кіберполіції.

Працівники поліції також відповіли на численні запитання курсантів університету.

Декан факультету № 4 підполковник поліції В’ячеслав Марков зазначив, що факультет не перший рік надає практичну допомогу підрозділам кіберполіції. Курсанти факультету проходять навчальну практику та стажування в підрозділах Департаменту кіберполіції, а після закінчення навчання працюють у підрозділах цього Департаменту.

ВЗГ ХНУВС