Для студентів 1 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доцентом кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 кандидатом юридичних наук Артемом Подорожнім за участі провідного фахівця з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Наталії Поставної проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Трудове право» на тему «Правове регулювання зайнятості і працевлаштування».

Наталія Олександрівна роз’яснила основні завдання Служби зайнятості. Усі відділення служби працюють за єдиною схемою надання послуг. Клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не лише в межах району чи області, а й держави в цілому. Служба зайнятості постійно модернізується та розвивається, дбає про вдосконалення соціального захисту українських громадян від безробіття. Здобувачам вищої освіти продемонстрували презентацію на тему «Планування кар’єри та вибір професії».

Провідний фахівець зазначила, що студенти мають можливість звернутися до Харківського міського центру зайнятості, щоб отримати безкоштовну і кваліфіковану допомогу фахівців для складання власного резюме та/або відеорезюме, отримати супроводження консалтингового відділу для підприємців у разі здійснення господарської діяльності.

Лектори роз’яснили можливості порталу Дистанційних послуг з пошуку роботи на платформі SmartJob для майбутніх працівників. SmartJob – це інтегрований ресурс для ефективного пошуку роботи в цифровому світі», реалізований у партнерстві з Харківським обласним та Харківським міським центрами зайнятості за фінансової підтримки Управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради для сприяння успішному працевлаштуванню громадян незалежно від віку, професійного досвіду чи місця проживання. Існують відеокурси, присвячені техніці пошуку роботи, складанню конкурентного резюме, навичкам проходження співбесіди, розвитку ділових якостей, необхідних для професійного зростання, побудови кар'єри, заснуванню власної справи. Вебінари та індивідуальні відео консультації розширять простір для комунікацій. Сервіси SmartJob доступні не лише харків’янам, а й усім громадянам України, корисні як для професіоналів, так і для претендентів на роботу без досвіду. Це можливість безкоштовно вдосконалювати методи ділової комунікації, отримати кваліфіковану пораду, створити імідж професіонала, який вільно орієнтується у світі сучасних технологій, виготовити ексклюзивний відеоролик, який зацікавить роботодавця неординарністю, пройти відеокурси, підготувати резюме, взяти участь у вебінарах та відеоконсультаціях на яких можна отримати поради щодо вибору професії та професійної освіти, пошуку роботи та працевлаштування.

Наталія Олександрівна звернула увагу присутніх на можливості користування порталом «Prometheus». Це громадський проект масових відкритих онлайн-курсів (МВОК). Є безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня для всіх бажаючих в Україні з безкоштовною видачею відповідного сертифікату.

Студенти дізналися як необхідно створювати своє власне резюме, правильність його оформлення, особливості заповнення, а також як підвищувати свій професійний рівень без трудового стажу.

Майбутні правники малювали колесо життєвого балансу, оцінювали стан важливих для кожного частин життя та пропонували, як краще їх удосконалити.

Наталія Поставна побажала студентам сумлінно навчатися, запропонували пройти безкоштовне тестування щодо оцінки своїх сильних сторін і запросила відвідувати семінари та проекти, які проходять на базі Харківського міського центру зайнятості.

ВЗГ ХНУВС