Представники аналітичного центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ разом із працівниками відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області встановили учасників відеозапису, на якому зафіксовано факт булінгу між підлітками.

Під час моніторингу повідомлень в українських медіа представники аналітичного центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору факультету № 4 (кіберполіції) ХНУВС виявили в одному із Telegram-каналів відеозапис, на якому декілька неповнолітніх хлопців б'ють та штовхають свого однолітка, при цьому інші підбурюють забіяк. Один із учасників події не тільки знімав побиття на мобільний телефон, але й особисто брав у цьому участь.

Виявлений в Інтернеті відеозапис разом з інформацією про осіб – можливих учасників події – було передано до Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції, працівники якого в найкоротші терміни організували роботу щодо встановлення усіх учасників події.

За результатами проведеної роботи поліцейські встановили всіх учасників булінгу, адже зазначена подія відбувалась ще восени 2017 року в Івано-Франківській області.

Поліцією буде надано юридичну оцінку діям неповнолітніх. Одночасно буде проведено профілактичну роботу щодо недопущення в майбутньому подібних вчинків.

ВЗГ ХНУВС