З нагоди відзначення 21 лютого Міжнародного дня рідної мови,  відбулося засідання наукового гуртка кафедри українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ.

У заході взяли участь курсанти всіх факультетів. З вітальним словом до учасників засідання звернулась керівниця гуртка доцента Олена Оверчук. Наголошуючи на особливому значенні української мови для інтелектуального зростання нації на сучасному етапі, вона, зокрема, підкреслила: «У нас чудова національна мова. Ми маємо вболівати за її чистоту, оберігати її, адже турбота про рідну мову – органічний прояв істинного патріотизму».

Доповідачі у своїх виступах зупинилися на цікавих фактах про українську мову, на основних мовних чинниках, що формують людину  та націю. Торкнулись також і  таких негативних явищ сучасної української мови, як суржик та патогенні тексти.

Завідувач кафедри професор Ігор Чорний зазначив, що українська мова завжди була маркером, який відрізняв нас від народів-сусідів. Утім, донедавна вона мало виконувала свої статутні функції. Нині ж, в умовах демократичного піднесення, ситуація з українською мовою змінюється на краще.

ВЗГ ХНУВС