У рамках заходів з відзначення 25-ї річниці створення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ кафедрою соціально-економічних дисциплін було проведено круглий стіл з елементами ділової гри на тему: «Економічний потенціал малої батьківщини: історичний дискурс із поглядом у майбутнє».

У заході взяли участь студенти та курсанти 1 курсу, завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна та керівник наукового студентського гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» Світлана Петровська.

Мета заходу – через особисту зацікавленість долучити першокурсників до науково-пошукової діяльності у дослідженні факторів соціально-економічного розвитку населених пунктів Сумської області, звідки приїхали на навчання студенти (курсанти) Сумської філії ХНУВС; сформувати у здобувачів вищої освіти розуміння економічного потенціалу свого міста (села), можливі напрями його стратегічного розвитку, що створює підґрунтя для виховання  поваги один до одного й до малої батьківщини.

З доповідями та авторськими презентаціями виступили студенти та курсанти філії. Вони висловили побажання продовжити цикл заходів за цією тематикою й провести дослідження економічного потенціалу міст інших областей України – Донецької, Луганської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Чернігівської  та інших.

Сумська філія ХНУВС