Кафедра трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ провела круглий стіл на тему «Розвиток прав людини у трудовій, господарській та екологічній сфері». У роботі наукового заходу взяли участь працівники факультету № 2, члени наукового гуртка кафедри трудового та господарського права, студенти і курсанти інших закладів вищої освіти та практичні працівники поліції.

Відкрив засідання завідувач кафедри доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який зазначив важливість розвитку і дотримання прав людини у трудовій, господарській та екологічній сфері. Наголосив на необхідності залучення курсантської спільноти до вирішення актуальних проблем сьогодення, зокрема у галузі трудових, господарських та екологічних відносин та побажав членам наукового гуртка успіхів у навчанні та науковій роботі.

У межах національно-патріотичного виховання молоді та актуалізації практичної складової у навчально-виховному процесі курсантів, для участі в круглому столі було запрошено інспектора взводу № 1 роти патрульної служби поліції особливого призначення «Суми» ГУНП в Сумській області, старшого лейтенанта поліції Сергія Халімоненка, який є учасником бойових дій на Сході України, за героїзм та відвагу нагороджений державними відзнаками. Сергій  Халімоненко розповів присутнім про участь в АТО і ООС, висвітлив низку важливих проблем у екологічній та трудовій сфері, які пов’язані з бойовими діями на територій Донецької та Луганської областей, а також відповів на запитання членів наукового гуртка.

Декан факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, полковник поліції Костянтин Гарбузюк, який також брав участь в АТО, поділився власним досвідом участі у бойових діях і зазначив, що такий досвід є неоціненим для кожного поліцейського.

Керівник наукового гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук підкреслила значущість та вагомість їх жаги до знань та прагнення до самовдосконалення.

У процесі роботи круглого столу було обговорено низку актуальних проблем дотримання прав людини у трудовій, господарській та екологічній сфері. Із доповідями виступили курсанти 4 курсу факультетів № 1 та № 2 університету: Аліна Тельна, Віталій Найда, Анастасія Шестопалова, Сергій Левенець, Ростислав Кислюк, Антон Черніков, Уляна Брик та інші. Палку дискусію викликали доповіді щодо проблем мобінгу в трудовому колективі та відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні. За результатами роботи круглого столу видано збірник тез.

ВЗГ ХНУВС