До 25-річчя Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ студенти-правники провели наукові читання «Слово–Культура–Держава».

У доповіді студентки Олександри Білої, зокрема, піднімалися питання культури слововживання – «Невправності в мовленні студентів та курсантів Сумської філії ХНУВС». Гостро прозвучала доповідь студенток Наталії Дробної та Дарії Семенець «Міжкультурна комунікативна компетенція як духовно-мовна матерія етносу», в якій вони розкрили питання функціонування української мови у світовому лінгвістичному науковому просторі. Студент Ярослав Кириченко обрав тему «Термін «мовна політика» як системно-структурна організація мовного простору». Із доповіддю «Українська мова в контексті мов світу» виступила студентка Євгенія Коваленко, яка зазначила, що мова – це духовний скарб нації, знати, берегти і примножувати рідну мову – обов'язок кожної людини.

У Сумській філії українська мова – це мова навчання, науки та спілкування. Нею написано підручники, монографії, авторами яких є викладачі, науковці філії. І обов’язок кожного українця – зберегти найцінніший скарб – свою рідну мову, шанувати та любити її.

Допомогли студентам у виборі тем професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко та модератори Ілона Ніколенко та Анна Мартиненко.

Сумська філія ХНУВС