Експертна група, яка розпочала свою роботу у Харківському національному університеті внутрішніх справ з метою проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю «081 Право» освітньої програми «Право (поліцейські)» за першим рівнем вищої освіти, стала свідком дотримання принципів академічної доброчесності та підвищення якості освіти в університеті. Для цього заклад успішно використовує сервіс з перевірки робіт здобувачів вищої освіти на плагіат – Unicheck.

Unicheck – це сервіс з перевірки робіт на плагіат, створений українськими розробниками у 2014. Він може використовуватись як окрема програма онлайн, а також інтегруватись з навчальними системами (LMS-Learning ManagementSystems, як Moodle, Canvas, Sakai, Blackboard тощо), що використовуються університетами, академіями тощо. Більше 45 українських університетів уже використовують цей сервіс.

Завдяки детальним звітам, що генерує Unicheck, процес оцінювання кожної роботи викладачем стає значно простішим та швидшим. Викладачі мають можливість дистанційно давати завдання курсантам та коментувати їх роботи, надаючи індивідуальні рекомендації або зауваження.

Курсанти ж поступово вдосконалюватимуть свої навички академічного письма, отримуючи звіти з виділеним плагіатом та посиланнями на джерела, які потребують цитування.

Не стали виключенням й зустрічі та інші активності, зокрема відбулася зустріч з адміністративним персоналом, допоміжними (сервісними) структурними підрозділами, резервна зустріч та зустріч з випускниками освітньої програми «081 Право (поліцейські)».