Доцент кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олександр Манжай взяв участь у засіданні Першої координаційної наради учасників спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи «CyberEast: дії з питань кіберзлочинності для кіберстійкості в регіоні Східного партнерства».

Проєкт реалізується для покращення системи протидії кіберзлочинності у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні). Представник університету Олександр Манжай став одним із делегатів від української сторони.

Учасники проєкту обговорили стан національних систем протидії кіберзлочинності в країнах Європейського Союзу та Східного партнерства, перспективи розробки та ухвалення другого протоколу до Конвенції Ради Європи «Про кіберзлочинність», обмінялися думками щодо перспектив взаємодії правоохоронних органів країн учасниць.

Представники країн Європейського Союзу представили вже реалізовані напрацювання за окремими напрямами протидії кіберзлочинності та запропонували учасникам проєкту CyberEast долучитися до їх впровадження у своїх країнах.

CyberEast має стати майданчиком для комунікації різних правоохоронних відомств, судів та державних органів в частині запровадження кращих європейських практик протидії кіберзлочинності.

ВЗГ ХНУВС