Харківський національний університет внутрішніх справ спільно з видавництвом Eleven International Publishing опублікував у Нідерландах колективну монографію «Конструювання та організація злочинності в Європі» (Constructing and organising crime in Europe). Монографія є частиною низки публікацій, які вже 20 років щорічно видаються за результатами Колоквіуму з транскордонної злочинності (The Cross-border Crime Colloquium).

Партнерами ХНУВС у підготовці монографії до друку виступили Університет Утрехту (Нідерланди), Університет Північної Умбрії в Нью-Каслі та Бізнес Школа Нью-Каслу (Великобританія), Університет Тісайд (Великобританія), Джон-Джей Коледж Кримінальної Юстиції у Нью-Йорку (США).

Підготовка до публікації проходила за світовими стандартами подвійного сліпого рецензування закордонними фахівцями. Цитування публікацій цієї серії здійснюється у підручниках з кримінології Оксфордського університету та інших університетів Європи та США. Цифрові ідентифікатори об’єкту (DOI) для цієї публікації присвоєні ХНУВС. Цитування у міжнародній системі обліку посилань Кроссреф (Crossref) також здійснюється за ідентифікаторами ХНУВС.

Кожного року захід відбувається у новому університеті Європи. У 2018 році його було проведено у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Унікальність заходу полягає в тому, що це не вітчизняний захід з міжнародною участю, а міжнародний захід європейського рівня, в якому беруть участь провідні світові науковці, і який проведено в Україні.

Здійснення спільної публікації у партнерстві з закордонним видавництвом, як і проведення європейських наукових конференцій в Україні, є поки що унікальним досвідом для вітчизняної науки, і, безумовно, сприятиме інтеграції українських дослідників у світовий науковий простір.

Посилання на друковану версію: Constructing and organising crime in Europe. (2019) Petrus C. van Duyne, Alexey Serdyuk, Georgios A. Antonopoulos, JackieH. Harvey, Klaus von Lampe (eds.) Eleven International Publishing, Kharkiv National University of Internal Affairs, The Hague (NETH), 450 р.

З виданням можна ознайомитись у репозиторії ХНУВС за посиланням: http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5795

ВЗГ ХНУВС