В університеті відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021–2027 років. Роботу підгрупи № 7 «Громадська безпека, забезпечення прав людини, соціальний захист»  очолює ректор університету Дмитро Швець. Як зазначив у своєму виступі Дмитро Володимирович, робочою групою внесено пропозиції  до проекту Стратегії розвитку Харківської області та Плану заходів з реалізації Стратегії на 2021-2023 роки. За напрямом роботи підгрупи № 7 було затверджено такі положення: оперативна ціль 1.6 «Забезпечення правопорядку та публічної безпеки». Її завдання: забезпечення громадської безпеки; забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту територій і населення; забезпечення безпеки на вулицях, дорогах та у громадських місцях; забезпечення впливу громади на формування місцевої політики безпеки; проведення просвітницьких заходів з питань цивільного захисту.

До Плану заходів за ціллю 1.6 було подано 41 проектну ідею, відібрано 5 проектів: реконструкція (будівництво) технічних засобів світлофорного регулювання в містах Харківської області; безпечна школа; підвищення рівня обізнаності населення Харківської області з питань цивільної безпеки із використанням DIGITAL-ресурсів; моніторинг громадської думки мешканців Харкова та Харківської області «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів»; моніторинг залежної поведінки серед молоді Харківщини «Молодь та наркотики».

Під час засідання робочої підгрупи з промовами також виступили начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Олександр Гусаров. З технічних питань супроводження проекту виступив завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності ХНУВС Костянтин Бугайчук.

Під час засідання було обговорено всі нагальні питання, які стосуються розробки Стратегії розвитку Харківської області та Плану заходів з реалізації Стратегії на 2021-2023 роки, надано практичні рекомендації щодо їх покращення та реалізації у майбутньому.

ВЗГ ХНУВС