Помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан та начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко взяли участь у зустрічі Робочої групи з питань прав жінок, гендерної рівності та підтримки жінок-правозахисниць, що відбулася у хабі ООН, м Харків. Захід був організований регіональним офісом Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ). У ньому взяли участь активні жінки-правозахисниці, представниці закладів освіти, громадських організацій, представники міжнародних місій та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини.

На початку зустрічі Ева Шмідт – керівниця відділу правосуддя, свобод та громадянського простору Місії ООН з прав людини  – визначила виклики для громадянського простору, що існують в світі та в Україні зокрема, відзначила важливу роботу жінок-правозахисниць, а також анонсувала зустріч у Києві, яку готує ММПЛУ та структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні («ООН-Жінки»). 

На основі проведеного експертного онлайн-опитування серед учасниць Робочої групи, було представлено та обговорено основні виклики для гендерної рівності на Харківщині. Серед них – брак просвітницьких кампаній та заходів для подолання гендерних стереотипів, попередження та розслідування нападів з боку праворадикальних груп тощо.

ВЗГ ХНУВС