Викладачі Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у роботі ХVІІ Міжнародної школи-семінару «Сучасні педагогічні технології в освіті», яка протягом трьох днів проходила на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Низку майстер-класів відвідали доцент кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Тетяна Матюшкова, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 Наталія Кобилко, старший викладач кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Вікторія Макаренко.

Зокрема, під час майстер-класу «Інструменти гейміфікації для підвищення мотивації студентів до навчання» було розглянуто основні механізми та прийоми гейміфікації, особливості та переваги її застосування у навчальному процесі. Викладачі взяли активну участь у роботі з кейсами (Just Press Play, Зоряні запитання, Classcraft, CodeCombat, Кумон) та їх обговоренні, поділилися досвідом упровадження елементів гри в навчальний процес у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Лекція «Проблеми збереження архітектурної спадщини Слобожанщини як складова курсу «Історія української культури» не тільки ознайомила із культурними та історичними пам’ятками Харкова, які охороняються державою, їх сучасним станом, законодавчими основами й заходами з охорони й популяризації архітектурної спадщини Слобожанщини, але й визначила місця майбутніх екскурсій з курсантами та слухачами ХНУВС.

Тренінги «Використання мультимедійних технологій в освітньому процесі» та «Challenge-Based Learning як головна складова освітнього процесу» дозволили вдосконалити навички з активного залучення аудиторії до процесу навчання. Також під час Міжнародної школи-семінару було відвідано тренінги та майстер-класи з академічної доброчесності, розвитку конфліктологічної компетентності викладачів засобами активного навчання, управління їх особистою та професійною ефективністю, квантової психології, формування адекватної самооцінки особистості як умови формування майбутнього лідера-управлінця та інші.

За підсумками роботи Міжнародної школи-семінару учасники отримали сертифікати підвищення кваліфікації.

ВЗГ ХНУВС