У Харківському національному університеті внутрішніх справ у рамках діяльності Центру Українсько-Польського Розвитку розпочато проєкт – комунікативна платформа «МІСТ-MOST». Мета проєкту – поширення інформації серед особового складу університету про правоохоронні органи європейських країн та європейські інституції, що сприятиме розбудові демократичного суспільства в Україні. Завданням комунікативної платформи «МІСТ-MOST» є популяризація польського досвіду європейської інтеграції через участь у проєкті спікерів з Республіки Польща, які мають досвід роботи в різних державних інституціях Польщі та полонійних структурах Європейського Союзу.

Першим спікером проєкту став Координатор регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Харкові Роберт Жулкєвські, який зробив презентацію на тему: «Структура польської поліції та її основні функції». Пан Роберт окреслив основні віхи становлення, реформування та подальшого розвитку Національної поліції Польщі та відповів на численні запитання науковців, курсантів та студентів університету.

Ректор університету полковник поліції Дмитро Швець привітав учасників зібрання та зазначив важливість комунікації з польськими колегами, які мають великий досвід у процесах європейської інтеграції. «Важливо, що польська є робочою мовою комунікативної платформи «МІСТ-MOST», що дозволить її учасникам оволодіти всім необхідним масивом корисної та важливої інформації, яку надалі вони зможуть застосовувати у своїй професійній діяльності», – наголосив Дмитро Швець.

Ректор університету висловив впевненість, що коло бажаючих із користю опановувати польську мову через комунікативну платформу «МІСТ-MOST» буде постійно розширюватися.

ВЗГ ХНУВС