Доцентом кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Миколою Голубом спільно з працівником підрозділу Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області майором поліції Сергієм Головіним для студентів факультету № 6 проведено лекційне бінарне заняття за темою «Організація роботи Національної поліції з попередження та протидії випадкам домашнього насильства».

Сергій Головін розповів про створення підрозділів Національної поліції, до складу яких входять працівники служби превенції, а також патрульні поліцейські. Головне завдання цих підрозділів – оперативне реагування на випадки домашнього насильства. Поліцейські, які входять до складу цих груп, можуть надати медичну, правову та психологічну допомогу постраждалим. Ці співробітники пройшли відповідну підготовку з протидії та реагування на факти вчинення домашнього насильства. Такі мобільні групи швидкого реагування створені в Управлінні превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області і функціонують в Київському, Слобідському та Немишлянському відділах поліції вересня 2019 року.

Аналіз роботи  мобільних груп швидкого реагування на випадки домашнього насильства дає змогу зробити висновок про доцільність створення таких підрозділів в усіх районних  відділах поліції.

Бінарні заняття із залученням практичних працівників підвищують актуальність теми лекції, роблять їх більш цікавими та пізнавальними.

ВЗГ ХНУВС