Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ долучилися до безстрокової благодійної акції під назвою «Червона лінія життя». Першими до Харківського обласного центру заготівлі та переробки плазми «Харків-Плазма» прийшли курсанти та магістри факультету № 1 (досудового слідства). Курсанти університету постійно надають донорську допомогу – здають кров у Харківському обласному центрі служби крові, яка необхідна для хворих, поранених бійців ООС, або для виготовлення медичних препаратів.  Цього разу юнаки та дівчата виявили бажання надати плазму, на основі якої будуть виготовлені безкоштовні ліки для дітей, хворих на онкологію, для зміцнення їх імунітету після виснажливої хіміотерапії. Перед початком процедури кожний потенційний донор проходить огляд у терапевта, здає кров на аналіз, результати якого завдяки сучасному обладнанню готові за кілька хвилин.

За словами ректора університету Дмитра Швеця, в цій акції візьмуть участь не лише курсанти й студенти від усіх факультетів університету, але й працівники вишу. «Головне завдання поліцейського – допомагати людям. Це не тільки забезпечення безпеки на вулицях, захист прав і свобод наших громадян, це може бути й здача крові для тих, кому вона вкрай потрібна. Поліцейський не може стояти осторонь чужої біди. Перш за все, він повинен бути чуйною і небайдужою людиною. Цьому ми вчимо нашу молодь, виховуємо не лише професіонала, але й громадянина».

Як зазначила медичний директор Харківського обласного центру заготівлі та переробки плазми «Харків-Плазма» Олександра Полякова, акція «Червона лінія життя» є надзвичайно важливою, адже завдяки її проведенню лікарні Харкова безкоштовно отримають для своїх пацієнтів ліки, виготовлені на основі плазми крові. Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ є одними з найбільш активних донорів. Деякі з них не вперше приходять до центру. Щоб підтримати та подякувати їм за високу громадянську свідомість, працівники центру вручили пам’ятні подарунки – фірмові футболки. Карина Юрченко говорить, що завжди бере участь в донорських заходах, адже це можливість допомогти іншим людям, яку не варто втрачати. Анастасія Шапка отримала футболку, як заохочення, адже вперше в житті здавала кров. Трохи хвилювалася, але, мабуть тому, що робить це перший раз у житті. Слухач магістратури Максим Ятленко вже має досвід донорства. Зазначає, що необхідно дотримуватися рекомендацій медиків, і все буде гаразд. Усі молоді люди, як один, запевняють, що й надалі підтримуватимуть донорський рух та надаватимуть приклад іншим.

ВЗГ ХНУВС