Десятирічну мешканку села Таранівка Зміївського району останній раз  бачили 22 січня о 16.30, коли вона виходила зі шкільного автобусу. До свого дому дівчинка так і не дійшла.   

Мати дитини близько 19.00 зателефонувала на спецлінію «102» і повідомила про зникнення доньки. На пошуки дитини терміново були підняті по тривозі співробітники п’яти відділів поліції найближчих районів Харківщини, військовослужбовці Національної гвардії України, кінологічна служба та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ.

Складність пошуків полягала в тому, що населений пункт є досить великим за розміром та нараховує близько 3 тисяч дворів, простягаючись майже на 11 кілометрів. Село навколо оточує ліс, тому пошукові заходи тривали всю ніч.   

Правоохоронці ретельно відпрацювали територію району, заходили в кожну оселю, спілкувалися з місцевими мешканцями в надії виявити хоч якісь сліди зниклої дитини. До пошукових заходів також приєдналися мисливці, які прочісували місцевість за допомогою тепловізорів. 

Вранці, 23 січня дівчинку було знайдено під час домового обходу в будинку 83-річної мешканки села. Жінка розповіла, що ввечері знайшла дитину біля свого двору й забрала її до себе.

У відношенні дівчинки жодних протиправних дій вчинено не було. Її повернули батькам. 

За словами начальника Зміївського відділу поліції Романа Горбунова, окрім 10-річної дівчинки батьки виховують ще чотирьох дітей віком від 1 до 7 років.  Родина характеризується позитивно, на будь-яких обліках поліції не перебуває. «Поліція не застосовуватиме жодних санкцій до батьків дівчинки. Навпаки, хотілося б привернути увагу громадськості та соціальних служб до даної родини, адже через безробіття ці люди опинилися у складних життєвих умовах, – зазначив Роман Горбунов. Зі свого боку, в межах своїх повноважень, поліція також надаватиме допомогу цій родині. Ми розраховуємо на підтримку органів місцевого самоврядування, інших зацікавлених служб, щоб спільними зусиллями сприяти належній соціальній адаптації членів цієї родини».

Відділ ювенальної превенції обласного главку поліції також візьме на особливий контроль ситуацію, що склалася в родині та забезпечить підтримку у вирішенні соціальних питань мешканців Зміївського району.    

Ректор університету Дмитро Швець подякував курсантам за надану допомогу, сумлінне та відповідальне ставлення до несення служби.

ВЗГ ХНУВС

за матеріалами Відділу комунікації поліції Харківської області