Групу, що займається реалізацією проекту написання монографії щодо кримінально-правових та психологічних аспектів захисту неповнолітніх від насильства, очолює академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Олександр Бандурка. У її складі працюють фахівці кафедри соціології та психології на чолі з завідувачем, доктором психологічних наук, професором Оленою Євдокімовою.

Необхідність такого дослідження обумовлена, перш за все, тим, що, незважаючи на розробку і визначення поняття насильства, проблема кримінально-правових та психологічних аспектів захисту неповнолітніх від насильства практично не досліджується. Окрім труднощів, що існують у вивченні самого феномена насильства над дітьми, його причин, форм и наслідків, також існують проблеми у вивченні й осіб, що вчиняють насильство над дітьми.

Впродовж зустрічі члени робочої групи детально обговорили й погодили структуру колективної монографії, уточнили зміст окремих розділів і окремих статей видання.

Учасники робочої групи відзначили, що безпосереднє спілкування і спільна дослідницька робота учених і практиків є цінним досвідом, який допомагає подолати наявні труднощі у дослідженні цієї тематики.

Монографія матиме наукове, навчальне і практичне значення.

ВЗГ ХНУВС