Завідувач кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Ірина Панова разом з медіаторами Центу права та посередництва (м. Харків) Наталією Вербієнко, Оленою Тютюнник та Оленою Юшкевич провели бінарне заняття для студентів у навчальних групах Ф-6-ПДдср-17-1, Ф-6-ПДдср-17-2, Ф-6-ПДдср-17-3, Ф-6-ПДдср-17-4, Ф-6-ПДдср-17-5, Ф-6-ПДдср-17-6 у рамках викладання навчальної дисципліни «Адміністративні процедури» на тему «Використання медіації в адміністративному провадженні».

Медіатори розповіли студентам про шляхи розвитку медіації в Україні та її види. Було презентовано проект «Впровадження відновного правосуддя в Україні», що реалізується за підтримки Фонду Демократії Організації Об’єднаних Націй (UNDEF) та має на меті розробити механізм застосування відновного правосуддя в системі кримінальної юстиції України шляхом створення платформ відновного правосуддя в шести регіонах України – Одесі, Миколаєві, Харкові, Івано-Франківську, Львові, Сєвєродонецьку – для підвищення рівня обізнаності та впровадження систем медіації між потерпілими й правопорушниками.

Студентам продемонстрували процес медіації між потерпілим і правопорушником на конкретному прикладі шляхом імітації. Це дозволило студентам зануритися у події, відчути атмосферу під час медіації.

Використовуючи конкретний життєвий приклад, медіатори ознайомили студентів із відновним підходом, що застосовується під медіації між потерпілими і правопорушниками, його принципами, етапами медіації, а також відповіли на запитання студентів, наголосили на необхідності використання технік медіації у повсякденному житті та можливості пройти навчання.

ВЗГ ХНУВС