У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося робоче засідання  підгрупи № 7 «Громадська безпека, забезпечення прав людини, соціальний захист» з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021–2027 рр.. Роботу підгрупи очолює ректор вишу, доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Дмитро Швець. Він зазначив, що під час засідання керівного комітету з розробки Стратегії відбулося узагальнення результатів роботи усіх підгруп. На їх основі сформовано зміст стратегії, місію, візію регіону, стратегічні й операційні завдання. Він перелічив стратегічні цілі розвитку регіону. А саме:

- забезпечення високої якості життя населення на всьому просторі регіону;

- створення чистого оточуючого середовища на всьому просторі регіону;

- побудова конкурентноспроможної та смарт-спеціалізованої просторової економіки з високою доданою вартістю;

- забезпечення інвестиційно привабливого клімату в регіоні і створення інноваційно-інвестиційної інфраструктури;

- забезпечення європейського рівня управління та самоврядування в регіоні.

Дмитро Володимирович наголосив, що наступним етапом роботи є надання практичних ідей, які будуть покладені в основу розробки Плану заходів на 2021–2023 рр. для реалізації Стратегії. Він наголосив, що пропозиції необхідно надати для узагальнення до 23:59 28 січня. Присутніх ознайомили з електронною формою подання пропозицій, що міститься на web-сайті strategy.kharkiv.ua., зазначивши, їх можуть надавати усі бажаючі громадяни України.

Під час засідання також виступили Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка та ін.

ВЗГ ХНУВС