У м. Кременчук Полтавської області відбувся один із перших етапів реалізації пілотного проєкту «Місто проти наркотиків», обговореного під час засідання Робочої групи з питань протидії незаконному обігу наркотичних речовин, їх аналогів і прекурсорів Міністерства внутрішніх справ, щодо боротьби з наркоманією та наркозлочинністю у всіх регіонах держави.

Метою проєкту є залучення школярів, студентів навчальних закладів, адміністрації міст, соціальних служб, правоохоронних органів, представників громадськості до вирішення цієї проблеми.

«Одним із пріоритетних напрямів діяльності державної влади та правоохоронних органів є удосконалення політики у сфері протидії наркозлочинності. Активне залучення суспільства до цієї проблеми сформує одну з ключових та стійких позицій у боротьбі з наркоманією в Україні», - зазначила начальниця Управління забезпечення формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності Міністерства внутрішніх справ України Анна Круглова.

Під час зустрічі громадськість була поінформована щодо державної політики у сфері протидії наркозлочинності, а також шляхів усунення наявних проблем, що існують в Україні. Присутні представники громадськості з міст Харкова, Полтави та Кременчука окреслили своє бачення вирішення проблеми наркоманії в своїх регіонах - було обговорено реальний досвід боротьби з наркозлочинністю та здійснення превентивної роботи у цій сфері.

Заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Микола Білоус вказав на важливість медіа комунікаційної складової під час здійснення заходів у сфері проблеми протидії наркозлочинності. Як результат, Кременчуцька міська рада вирішила запровадити в межах міста наявний досвід та проводити відповідні заходи із залучення правоохоронних органів, навчальних та соціальних закладів, а також громадськості.

На зустрічі були присутні представники Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС та факультету №4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ разом із деканом підполковником поліції В’ячеславом Марковим. Вони презентували учасникам напрацювання факультету у сфері протидії наркозлочинності та принцип роботи чат-боту «СтопНаркотик».

Проєкт реалізовується за координації заступника Міністра внутрішніх справ України Олександра Гогілашвілі.

За матеріалами МВС України