Міністерство внутрішніх справ України створює єдину вертолітну службу — новий цілісний підрозділ, який співпрацюватиме з поліцією, прикордонниками, Національною гвардією для миттєвого реагування на різні надзвичайні ситуації. Це дасть змогу швидко рятувати людські життя й оперативно ловити злочинців. Підготовка і перепідготовка авіаційного персоналу (пілотів та інженерно-технічного складу) для цих підрозділів здійснюється на базі Кременчуцького льотного коледжу, який Розпорядженням Кабінету Міністрів України було приєднано до Харківського національного університету внутрішніх справ.

Коледж був заснований у 1960 р. як льотне училище цивільного повітряного флоту. У 1991 р. навчальний заклад прийнято до системи Міністерства освіти і науки України. У 1993 р. заклад освіти було перейменовано в Кременчуцький льотний коледж. Сьогодні він є одним із провідних у галузі підготовки вертолітних кадрів. 

У різні роки в коледжі здобули путівку в небо видатні космонавти О. А. Леонов, П. І. Клімук, В. В. Аксьонов, А. С. Левченко. За роки існування в коледжі пройшли підготовку більше 60 тисяч фахівців з країн СНД і близько 7 тисяч громадян з 77 інших країн світу, зокрема Австралії, Австрії, Великобританії, Німеччини, Ємену, Індії, Канади, Китаю, Мозамбіку, Перу, Польщі, США, Фінляндії, Японії.

Підготовка фахівців у коледжі здійснюється за льотними, економічними і технічними спеціальностями за відповідними освітніми програмами на рівнях вищої освіти: 1) початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти «молодший бакалавр» — «Авіаційний транспорт»; «Авіоніка»; «Облік та оподаткування»; «Менеджмент»; 2) перший бакалаврський рівень вищої освіти «бакалавр» — «Авіаційний транспорт»; «Менеджмент»; «Облік та оподаткування»; «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»; «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»; «Електроніка». Є денна та заочна форми навчання.

Навчально-виховний процес здійснюється досвідченим педагогічним колективом. Науково-педагогічні працівники мають наукові ступені, вчені звання або вищу категорію викладача. Льотну підготовку проводять пілоти-інструктори та командири з вищою підготовкою та кваліфікацією пілота І класу.

У коледжі розвинена інфраструктура: два навчальних корпуси, тренажерний центр, аеродром зі службами забезпечення, льотно-виробничий загін, авіаційно-технічну й автотранспортну бази, мультимедійні аудиторії та навчальні кабінети з доступом до мережі Інтернет, спортивні зали та стадіон для занять спортом тощо. Функціонують медико-санітарна частина, мережа їдалень, гуртожиток.

Кременчуцький льотний коледж зміцнює навчально-методичну та матеріальну бази, розширює спектр і обсяги навчання, забезпечуючи якість підготовки курсантів, студентів і слухачів на всіх напрямах надання освітніх послуг.

Очолює Кременчуцький льотний коледж генерал-майор Олексій Котов.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=a4DG7iLAvW8&feature=emb_logo