У семінарі-тренінгу, що проходить на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, беруть участь керівники територіальних відділів та відділень поліції, їх заступники і керівники відділів превенції підрозділів харківської поліції.  

Як розповів заступник начальника відділу контрольно-методичної роботи Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності НПУ Сергій Горошко, проект «Поліцейський офіцер громади» вперше стартував та успішно діє на Дніпропетровщині. 

"Протягом двох днів представники Управління превентивної діяльності Дніпропетровської області розповідатимуть про роботу проекту, проблемні питання та надаватимуть конкретні практичні поради", - зазначив Сергій Горошко. 

Зі слів заступника начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимира Богоніса, метою тренінгу є доведення до керівників підрозділів, в яких працюватимуть поліцейські офіцери громади, нових законодавчих вимог в організації роботи співробітників.

У Харкові поліцейські громади почнуть працювати вже наступного місяця. Як зазначив старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП в Харківській області Олександр Сурмач, поліцейські офіцери громади вже пройшли навчання та закінчують стажування на території Дніпропетровської області. 

"На сьогоднішній день всі 13 територіальних громад готові до відкриття: на всіх поліцейських станціях завершено створення робочих місць для поліцейських, які обладнані оргтехнікою та меблями для належної роботи", – зазначив Олександр Сурмач. 

Крім того, для кожного поліцейського офіцера громади Національною поліцією України придбано службові автомобілі, які будуть в подальшому використовуватися в роботі.  

ВЗГ ХНУВС за матеріалами Відділу комунікації поліції Харківської області