У Харківському національному університеті внутрішніх справ спільно з ГУНП в Харківській області відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів МВС України та Національної поліції України. У них взяли участь ректор полковник поліції Дмитро Швець, начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, Міністр внутрішніх справ України 2001–2003 років генерал-полковник міліції Юрій Смирнов, перший заступник Міністра внутрішніх справ України 2003–2005 років генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, ветерани та пенсіонери МВС України та Національної поліції України, курсанти університету.

Усі присутні, насамперед, вшанували хвилиною мовчання пам’ять своїх колег, які загинули, виконуючи службовий обов’язок, та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям. З вітальним словом до присутніх звернувся начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він висловив вдячність усім ветеранам за відданість справі, вірність обов’язку, витримку, мужність та сумлінну працю. «Правоохоронці Харківщини завжди вирізнялися своєю професійністю, високими показниками у боротьбі зі злочинністю та правопорушеннями, надавали приклад офіцерської честі, відданості обраній професії та обов’язку. На вашому прикладі виховуються наступні покоління правоохоронців, які повинні брати найкраще й піднімати на новий якісний рівень роботу поліції», – зазначив Валерій Васильович. Він також наголосив, що ветерани ОВС не залишаються поза увагою керівництва області й завжди можуть розраховувати на допомогу та підтримку у будь-яких життєвих питаннях. Валерій Васильович побажав ветеранам миру, здоров’я, добра та вручив нагороди.

За активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю та з нагоди Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації нагороджено Байрачного Івана Григоровича, першого заступника голови Громадської організації «Об’єднання ветеранів органів внутрішніх справ в Харківській області».

Подякою голови Харківської обласної державної адміністрації відзначено Євтушенка Володимира Івановича, відповідального секретаря громадської організації «Об'єднання ветеранів внутрішніх справ в Харківській області».

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення законності та відданість справі Грамотою Харківської обласної ради нагороджено Степаненка Володимира Олексійовича, заступника голови ради Громадської організації «Об'єднання ветеранів органів внутрішніх справ в Харківській області».

Подякою голови Харківської обласної ради відзначено Кравченка Олександра Володимировича, члена президії ради Громадської організації «Об'єднання ветеранів органів внутрішніх справ в Харківській області».

За значний внесок у справу боротьби зі злочинністю, захист прав і свобод громадян, за постійну співпрацю та особистий внесок у розвиток ветеранського руху, активну участь у патріотичному вихованні і професійному зростанні молодих співробітників Національної поліції начальником Головного управління Національної поліції в Харківській області оголошено Подяку Аніконову Володимиру Миколайовичу, голові ветеранської організації управління поліції охорони; Задорожному Ігорю Кронідовичу, голові ветеранської організації Московського відділу поліції; Малійці Ігорю Володимировичу, голові ветеранської організації Харківського відділу поліції; Саморукову Володимиру Кузьмичу, голові ветеранської організації Куп'янського відділу поліції; Тумці Геннадію Григоровичу, голові ветеранської організації батальйону поліції особливого призначення.

За розвиток художньої творчості, виховання працівників поліції на кращих традиціях органів внутрішніх справ України, активну особисту участь у виставці робіт образотворчого мистецтва, картин, книг, фотокартин, яка організована у рамках відзначення Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів системи МВС і Національної поліції України і проходить у холі Палацу культури ГУНП в Харківській області начальником Головного управління Національної поліції в Харківській області оголошено Подяку: Гільтяю Сергію Михайловичу, голові ветеранської організації управління протидії наркозлочинності, у минулому – начальник управління боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Запорізькій області; Дорожку Анатолію Михайловичу, члену ради Харківської обласної ветеранської організації, у минулому – начальник управління пожежної охорони УМВС України в Харківській області; Картавих В'ячеславу Івановичу, голові літературного клубу ветеранів органів внутрішніх справ Харківщини, у минулому – начальник Московського районного відділу УМВС України в Харківській області.

Привітав ветеранів ректор університету Дмитро Швець: «Сьогодні ми вшановуємо всіх тих, хто присвятив своє життя захисту прав і свобод громадян. Дякуємо вам за роки відданої служби, професіоналізм. Ми високо цінуємо ваш внесок у формування нового покоління правоохоронців. Ви вчите молодь прагнути змінювати на краще долю своєї держави. Велике вам за це спасибі». Також ректор вручив нагороди ветеранам. Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю нагороджено Кікінчука Василя Юрійовича, професора кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 ХНУВС.

Подякою голови Харківської обласної державної адміністрації відзначено Погрібного Ігоря Митрофановича, професора кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 ХНУВС.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення законності та відданість справі Грамотою Харківської обласної ради нагороджено Тулупова Володимира Володимировича, доцента кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 ХНУВС, кандидата технічних наук.

Подяку голови Харківської обласної ради вручено Руднєву Євгенію Анатолійовичу, завідувачу підготовчого відділення факультету № 6 ХНУВС.

Подяку Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ оголошено ветеранам органів внутрішніх справ ХНУВС Банікевичу Івану Васильовичу,  Заборі Андрію Володимировичу, Кузубову Олексію Івановичу, Овчаренку Ігорю Миколайовичу, Песоцькому Анатолію Миколайовичу.

Відзначили під час урочистостей і ветеранів ОВС, які у цьому році відзначили ювілейний День народження. Дмитро Щвець та Валерій Сокуренко побажали їм міцного здоров’я, довгих років життя та вручили подарунки.

Привітав ветеранів Міністр внутрішніх справ України 2001–2003 років, генерал-полковник міліції Юрій Смирнов, який зазначив, що «це свято нагадує про ті десятки років, які ми працювали. Згадуємо себе, своїх друзів, службу, вчителів, які вивели нас на професійну дорогу. Тих, хто нас учив, наставляв, був вимогливим, критикував. Завдяки ним ми стали такими, якими є сьогодні. І за це їм велика шана і вдячність».

Голова ветеранської організації ХНУВС Сергій Кацалап зачитав вітальну телеграму від Колегії Міністерства внутрішніх справ та передав привітання від народного депутата України Олександра Бакумова, побажав ветеранам наснаги у справах, бадьорості духу та віри у краще майбутнє нашої держави. Голова ветеранської організації органів внутрішніх справ в Харківській області Володимир Карякін у своїй промові наголосив на важливості інституту наставництва та закликав молоде покоління правоохоронців любити свою справу, цінувати дружбу й товаришів. Також він вручив нагороди керівникам ветеранських організацій, яких президією Ради Харківської обласної ветеранської організації «Асоціації ветеранів МВС України» було визнано кращими за результатами роботи у 2019 році. Серед таких – ветеранська організація Шевченківського відділу поліції ГУНП в Харківській області. Нагороди отримали голова ветеранської організації Ляшко Микола Володимирович та начальник відділу поліції полковник поліції Коваленко Едуард Вікторович.

Ветеранська організація Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області. Нагороду отримав начальник Управління поліції карного розшуку полковник поліції Драка Євген Петрович.

Голова Харківської обласної організації Союзу юристів України Володимир Кривобок висловив вдячність керівництву вишу та ГУНП в Харківській області за організацію заходу, створення теплої та дружньої атмосфери спілкування та побажав підтримувати й продовжувати добрі традиції проведення зустрічей ветеранів органів внутрішніх справ усіх років й надалі. Володимир Васильович також вручив Почесні грамоти Харківської обласної організації Союзу юристів України Зайцю Дмитру Дмитровичу, доценту кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС, Глієвому Андрію Анатолійовичу, доценту кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС та Карякіну  Володимиру Степановичу, голові ветеранської організації органів внутрішніх справ в Харківській області за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу підготовки висококваліфікованих правоохоронців.

Завершилися урочистості святковим концертом та виступом курсантських підрозділів барабанщиць, почесної варти та духового оркестру університету.

ВЗГ ХНУВС