На меморіальному комплексі «Дробицький яр» відбулося вшанування пам’яті євреїв, розстріляних нацистами у 1941–1942 роках. Разом із представниками громадськості квіти до меморіалу поклали й представники Харківського національного університету внутрішніх справ – ректор вишу Дмитро Швець та перший ректор вишу Олександр Бандурка, курсанти університету.

Меморіальний комплекс на сході Харкова відомий як місце масових розстрілів цивільного населення, переважно євреїв. За два роки тут було вбито майже 20 тисяч людей. Вже понад двадцяти років на меморіальному комплексі проводиться така церемонія пам’яті, відбувається молебень за загиблими.

На в’їзді до комплексу знаходиться пам’ятний знак – менора. У складі комплексу парк, пам’ятник-монумент, траурна зала з чашею скорботи, в якій на планшетах білого мармуру увічнені тисячі імен жертв трагедії.

Майбутні покоління повинні пам'ятати про ці чорні сторінки з історії людства, й не допустити повторення таких трагедій, як Голокост. Саме тому до участі в заході було залучено багато молоді.

ВЗГ ХНУВС