Харківський національний університет внутрішніх справ тісно співпрацює з Центром гендерної культури, що є платформою для розширення прав та можливостей жінок і молоді,  інформаційно-методичним центром у сфері забезпечення гендерної рівності.

Представники університету неодноразово брали участь у заходах Центра гендерної культури, серед яких – зустріч з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко, інформаційна кампанія «Обирай професію за покликанням», зустріч з радником з питань жінок, миру і безпеки Представництва НАТО в Україні  Стівом Винтерсом та ін.

У рамках кампанії «Обирай професію за покликанням» пройшла демонстрація чотирьох соціальних відео про жінок та дівчат у «нежіночих професіях». Одна з героїнь відео – курсантка факультету ХНУВС № 2 Анастасія Козінець. На презентації цього ролику курсантка поділилася власним досвідом про впевнений шлях до своєї мети – стати фахівчинею  в обраній професії.

21 грудня поточного року Центр гендерної культури залучено до команди журі у Гендерному квесті проекту «Через рівність і порозуміння до захисту та безпеки», за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко, Міністерства внутрішніх справ України та Харківської обласної державної адміністрації на базі Харківського національного університету внутрішніх справ

https://www.youtube.com/watch?v=bpRfGCtiVT8&list=PLaDTCIj8owQ72lm28LWe6J6sLDFFqjvZO&index=4