Представники курсантсько-студентського самоврядування вишу у рамках проведення Всеукраїнського тижня права провели лекцію для школярів Мереф'янських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та № 3 на тему «Захист прав людини – найголовніша національна ідея України». Захід проводився для підвищення рівня обізнаності молодого покоління про їхні права.

Пріоритетом для будь-якої держави має бути дотримання прав і свобод людини. У 1991 році Україна, ставши незалежною, зробила перший крок на шляху до ствердження демократичності та верховенства права. Курсант 4 курсу факультету № 4 Станіслав Черненко та курсант 3 курсу факультету № 1 Анастасія Щокало ознайомили школярів з окремим розділом Конституції України, який присвячений правам і свободам людини й громадянина. Наголошено було, що кожен з нас має право бути вільним, жити у світі без насильства, дискримінації, бідності.

При проведенні заходів, учням демонструвалися презентації, фільми, роздавалися пам’ятки та інформативні буклети. Школярі ставили багато запитань щодо дотримання та реалізації основоположних прав людини, механізму їх захисту, що свідчить про актуальність проведення таких заходів у загальноосвітніх школах.

ВЗГ ХНУВС