Старший викладач кафедри іноземних мов факультету № 1 Любовь Русанова та курсанти 4 курсу факультету № 4 Поліна Максіменко та Аліна Алексейчук провели зустріч з учнями Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів № 17.

В межах Всеукраїнського тижня права з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та з метою виховання правової культури було проведено тематичний урок «Молодь. Закон. Право». Під час спілкування мова шла про зв’язок прав та обов’язків людини, про те, що всі ми маємо пам’ятати ‒ поряд із нами живуть люди, які також мають права. Тому реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших, це своєрідне мистецтво. І дорослі, і юні ‒ частинка суспільства, і наскільки гармонійним буде наше співіснування, залежить від кожної особистості.

Протягом спілкування було порушено проблему булінгу в шкільному середовищі як соціально-педагогічної та психологічної проблеми сучасності; обговорено причини агресивної поведінки дітей шкільного віку, ознаки та наслідки жорстокого відношення до однолітків, шляхи попередження насильства та способи уникнення конфліктів. Учні отримали інформацію щодо алгоритму дій у разі виникнення проявів булінгу, а саме – до кого звертатися за допомогою та як поводитися в таких випадках.

Представники університету також розповіли школярам випускних класів про особливості підготовки поліцейських кадрів, умови навчання, побуту та дозвілля курсантів і студентів та запросили на День відкритих дверей.

ВЗГ ХНУВС