У Харківському національному університеті внутрішніх справ кафедрою поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 проведено семінар-тренінг щодо організації діяльності кінологічних підрозділів Національної поліції.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3, магістри, курсанти, а також запрошені представники Житомирського навчального центру підготовки поліцейських: начальник циклу кінології Сергій Гайдук та старший викладач циклу кінології Надія Антонюк.

Учасниками заходу, зокрема, були розглянуті питання удосконалення методики підготовки та тактики застосування службових собак в протидії злочинності, забезпеченні публічної безпеки і порядку, охороні прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави. Обговорювалися також проблеми підбору, розстановки, навчання та виховання кінологів, постійного вдосконалення їх професійної майстерності.

Під час практичної частини семінару було відпрацьовано порядок використання службових собак до роботи в складі слідчо-оперативних груп під час проведення оглядів місць подій, заходів з припинення злочинів, пошуку та затримання злочинців, виявлення вибухових речовин, зброї, набоїв і наркотичних засобів. Особливу увагу було приділено питанням залучення службових собак для пошуку наркотичних засобів, наркотичних речовин та прекурсорів.

ВЗГ ХНУВС