У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася щорічна науково-практична конференція курсантів, студентів і слухачів магістратури «Правовий статус Національної поліції України: історія, сьогодення, перспективи розвитку».

Відкрив конференцію ректор університету, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Швець, який наголосив на важливості обраної теми у контексті реформ, які сьогодні відбуваються у правоохоронній системі України. Під час наукового заходу з доповідями виступили академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, перший проректор університету доктор юридичних наук Сергій Бортник, доцент кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3, кандидат юридичних наук, доцент Вадим Селюков. Від представників практичних підрозділів у дискусії взяли участь начальник циклу кінології Житомирського навчального центру підготовки поліцейських Сергій Гайдук, старший оперуповноважений організаційно-методичного відділу Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Ірина Молочна, старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Максим Петухов, інспектор ювенальної превенції СППП Слобідського ВП ГУНП в Харківській області Олександра Карась, старший інспектор з особливих доручень відділу комплектування УКЗ ГУНП в Полтавській області Дмитро Четвертак.

У рамках роботи конференції було розглянуто сучасні проблемні питання діяльності органів та підрозділів Національної поліції; акцентовано увагу на практичній складовій освітньої та наукової діяльності у Харківському національному університеті внутрішніх справ; проаналізовано особливості підготовки кінологів для органів та підрозділів Національної поліції. Під час засідання також розглядалися питання контрольної діяльності у поліції на прикладі контролю за діяльністю блоку кримінальної поліції ГУНП в Харківській області; особливості діяльності «шкільних офіцерів поліції»; актуальні проблеми у діяльності підрозділів ювенальної превенції; порядок та особливості комплектування органів та підрозділів Національної поліції.

Виступаючі представили змістовні та цікаві доповіді. Науковий захід сприяв залученню курсантів, студентів і слухачів магістратури до науково-дослідної роботи, ознайомлення молоді з особливостями практичної діяльності органів та підрозділів Національної поліції, підвищенню якості фахової підготовки.

ВЗГ ХНУВС