В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та профорієнтаційної роботи викладачами Харківського національного університету внутрішніх справ Юлією Заболотною, Владою Гусєвою, Тетяною Безсонною та Оленою Макаровою разом з курсантами факультету № 1 Яною Міркевич та Анютою Грубнік було реалізовано проект «Право через казку» в навчальних закладах міста Харкова.

Викладачі вишу разом із курсантами провели заняття у формі виховних годин з учнями 1–4 класів гімназії № 34 та загальноосвітньої школі № 99 м. Харкова. На прикладі мультфільмів, казок, розважальних ігор представники університету продемонстрували дітям суспільне значення корисних вчинків та негативний вплив правопорушень і злочинів, ознайомили учнів з чинним законодавством про кримінальну відповідальність та сприяли формуванню правового світогляду маленьких громадян. За активну участь у проведенні занять, кожна дитина отримала подарунки.

Проект «Право через казку» посів ІІ місце в конкурсі міського голови Геннадія Кернеса «Харків – місто молодіжних ініціатив» у номінації «Харків – місто відкрите, творче, толерантне» (науковий керівник – кандидат юридичних наук Юлія Заболотна). Усі учасники заходу задоволені результатами реалізації проекту та планують й надалі співпрацювати з метою покращення правових знань молодої частини суспільства.

ВЗГ ХНУВС