Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали представники Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини Красімір Янков та Сергій Штукарін. Для курсантів та студентів університету було проведено лекцію до Дня прав людини.

На початку зустрічі начальник відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко зазначила, що 10 грудня у світі відзначається День прав людини, оскільки саме цього дня у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Загальна декларація прав людини.

Голова Харківського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини Красімір Янков розповів присутнім про діяльність місії в Україні, її основні завдання та функції. Місія з прав людини здійснює моніторинг, готує публічні доповіді та займається адвокацією у ситуаціях, пов’язаних із захистом прав людини для покращення доступу до правосуддя й притягнення винних до відповідальності.

Сергій Штукарін провів інтерактивну гру для курсантів та студентів на знання прав людини та Загальної декларації прав людини. Найактивнішим учасникам гості подарували сувеніри від місії. 

ВЗГ ХНУВС