Курсантсько-студентським самоврядуванням спільно з відділом організації наукової роботи проведено круглий стіл на тему «Підліткова наркоманія – гостра проблема сучасності» за участі т.в.о. начальника відділу організації наукової роботи Володимира Чумака.

Відкрив захід голова курсантсько-студентського парламенту капрал поліції Олексій Барбашов. Він зазначив, що проблема підліткової наркоманії є однією з найактуальніших в сучасному суспільстві, адже набуває загрозливих розмірів. Причини вживання наркотиків лежать у психологічних особливостях дітей підліткового віку, які хочуть відчувати свою значимість і цінність. Щоб зменшити вживання наркотичних речовин серед неповнолітніх, необхідно пропагувати розуміння складності одужання та важке повернення до здорового способу життя, спонукати однолітків планувати своє подальше життя у напрямі «я хочу вчитися, стати висококваліфікованим спеціалістом, створити добру родину, бути гідним громадянином своєї держави».

У заході взяли участь курсанти та студенти університету. Під час роботи круглого столу курсанти виступили з науковими доповідями за темами: взаємодія поліції та громадських організацій у здійсненні профілактики наркозалежності серед підлітків; профілактика наркозалежності та формування культури здорового способу життя; взаємодія та налагодження співпраці між поліцією та громадськістю по блокуванню роботи меседжерів і сайтів, через які рекламуються наркотики та ін.

ВЗГ ХНУВС