Помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан разом із доцентом кафедри кримінального права і кримінології Дар'єю Казначеєвою взяли участь в Українсько-британському форумі, який проходив у Києві. Форум став першим у серії заходів нової трирічної програми, спрямованої на підвищення якості викладання у вищій освіті України. Мета форуму – започаткувати національну платформу для фахового обговорення та обміну кращими практиками з питань вдосконалення викладання у вищій освіті.

Учасниками заходу стали ректори, проректори, керівники підрозділів, провідні науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та експерти, активно залучені у процес вдосконалення викладання та професійного розвитку викладачів університетів.

Виступи спікерів під час Форуму було згруповано у сесії, об’єднаних такими темами: досконалість викладання як пріоритет розвитку Європейського простору вищої освіти та національної політики в Україні; досвід Великої Британії у вдосконаленні викладання у вищій освіті; презентація результатів дослідження щодо стану і потреб у викладанні та навчанні у сфері вищої освіти України; досвід університетів України щодо професійного розвитку викладачів.

Під час форуму було презентовано нову Програму Британської Ради, спрямовану на розвиток досконалості викладання й навчання у вищій освіті України.

Партнерами Британської Ради в Україні у реалізації Програми є Інститут вищої освіти НАПН України та Advance HE (Велика Британія) за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

ВЗГ ХНУВС