У Харкові відбулася координаційна зустріч керівництва Консультативної місії Європейського Союзу і представників ГУНП в областях. У зустрічі взяли участь представники Національної поліції України, ГУНП в Харківській, Одеській, Львівській, Донецькій, Кіровоградській областях, Харківського національного університету внутрішніх справ.

Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Олексій Сердюк виступив з доповіддю про результати наукових досліджень, проведених в рамках проекту «Стратегія громадської безпеки». Було презентовано звіт про результати дослідження практики використання планшетних пристроїв групами реагування патрульної поліції та слідчо-оперативними групами у Куп’янському та Лозівському районах Харківської області. Під час дослідження було вивчено комплекс проблем, пов’язаних з використанням планшетних пристроїв у районах Харківської області та запропоновано рекомендації щодо їх вирішення.

Серед найбільш актуальних – проблеми, пов’язані з якістю зв’язку, оскільки програмний додаток не працює в автономному режимі в місцях, де немає мобільного покриття; відсутність затверджених мінімальних технічних вимог до планшетних пристроїв, оскільки обладнання застаріває і програмний додаток на ньому не працює в повноцінному режимі; недостатність функціональних можливостей програмного додатку для слідчих підрозділів, оскільки в електронному виді збирання матеріалів по справах не передбачено чинним законодавством. Згідно з діючим КПК протокол огляду місця злочину дозволено складати лише в паперовому вигляді.

Враховуючи актуальність втілення електронного документообігу у діяльність Національної поліції, запропоновано внесення змін у відповідні статті КПК, а також затвердження мінімальних технічних вимог до планшетних пристроїв, що використовуються у діяльності патрульних та слідчих підрозділів.

ВЗГ ХНУВС