У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочала роботу VIII Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави».

У її роботі взяли участь працівники практичних підрозділів Національної поліції, науковці – представники закладів вищої освіти з Бреста (Білорусь), Харкова, Києва, Одеси, Дніпра, Сум, Львова, Івано-Франківська, Гадяча та ін., а також ад’юнкти, курсанти та студенти закладів вищої освіти.

Відкрив захід перший проректор університету доктор юридичних наук підполковник поліції Сергій Бортник, який наголосив на актуальності питань, запланованих до розгляду, та побажав учасникам наукового зібрання конструктивних рішень і плідних результатів. Під час конференції також виступили заступник начальника – начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Чиж, перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області Сергій Пеньков та ін.

Під час конференції Сергій Бортник вручив Сергію Пенькову Диплом І ступеня у номінації «Видання, що містять інформацію з обмеженим доступом» Міністерства внутрішніх справ України. Сергій Володимирович є одним з авторів монографії, яка взяла участь у Конкурсі МВС України на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України.

Робота конференції проходить за напрямами: державний суверенітет України; безпека та правопорядок; правові та організаційні проблеми протидії злочинам правоохоронними органами; економічна безпека держави та суб’єктів господарювання; гуманітарні аспекти соціального розвитку держави.

Свої виступи та тези для участі у конференції надіслали понад ста учасників заходу. Вони опубліковані у збірнику тез.

ВЗГ ХНУВС