У рамках Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017–2020 роки Харківським міським центром зайнятості проводиться низка профорієнтаційних «STEMів». Один із них – «STEM у погонах» – було проведено до дня Збройних Сил України, який відзначається 4 грудня. У заході взяли участь і представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії Національної гвардії України, Національного університету цивільного захисту України.

На захід було запрошено учнів восьми шкіл Харкова та інтернату. Відділ рекрутингу та організації профорієнтаційної роботи залучив до участі у «STEMі» представників різних кафедр факультетів університету. Доцент кафедри криміналістики та судової експертології підполковник поліції Світлана Книженко та завідувач навчальної лабораторії цієї ж кафедри Віталій Загорулько провели для школярів презентацію щодо використання експертно-криміналістичного обладнання.

Доцент кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 майор поліції Вадим Селюков та старший інспектор Кінологічного центру ГУНП в Харківській області капітан поліції Сергій Іванов ознайомили учнів з професією кінолога.

Старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки майор поліції Олексій Рвачов та курсанти факультету № 4 – розробники чат- боту «Стоп Наркотик» – представили чат-бот у дії.

Завідувач підготовчого відділення факультету № 6 Євгеній Руднєв розповів випускникам про умови вступу і навчання у виші за контрактною формою навчання, а також про можливість покращити свої знання з профільних предметів на підготовчих курсах.

Під час проведення заходу майбутні випускники переглянули  фільм про ХНУВС та отримали роз’яснення щодо навчання та умов вступу до університету.

ВЗГ ХНУВС