Директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Лукаш та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Марина Колесник взяли участь у роботі круглого столу «Особливості застосування антикорупційного законодавства», що проходив у Сумській обласній державній адміністрації за ініціативи голови Громадської ради при МВС Володимира Мартиненка, який очолює також і Центр запобігання та протидії корупції. 

У заході взяли участь близько трьохсот провідних викладачів та науковців закладів вищої освіти, керівники Сумської обласної державної адміністрації, силових структур області та представники громадськості. Перебували на відеозв‘язку і представники влади міст обласного підпорядкування та районів області. 

Заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош зазначив, що за круглим столом зустрілися науковці та практики – ті, хто створюють наукову базу для боротьби з корупцією, і ті, хто керуються нормами діючого законодавства в своїй діяльності. Володимир Мартиненко повідомив, що останнім часом в Україні приймається близько 150 нормативно-правових актів за рік щодо боротьби з корупцією. І саме ті, хто на практиці сьогодні реалізує законодавство, може оцінити його й додати свої пропозиції. За його словами, Сумщина є пілотною областю, де започатковано проведення круглих столів щодо запобігання та протидії корупції на обласному рівні.

Під час дискусії також було розглянуто та опрацьовано ще кілька тем, що стосувались як самого процесу досудового розслідування корупційних діянь, так і їх судового розгляду.

Сумська філія ХНУВС