Доцентом кафедри цивільно-правових дисциплін, кандидатом юридичних наук, доцентом Оленою Піхурець за участі старшого уповноваженого в особливо важливих справах Центрального апарату Національної поліції України старшого лейтенанта поліції Владислава Петрова для курсантів 2 курсу факультету № 2 (навчальна група 202) було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Цивільне право» за темою «Особисті немайнові права фізичної особи».

Курсанти ознайомилися з кваліфікацією злочинів проти життя та здоров’я особи, як найвищою соціальною цінністю в контексті ст. 3 Конституції України, та усвідомили важливість отриманих знань з цивільного права у сфері особистих немайнових прав фізичної особи при здійсненні кримінально-правової оцінки суспільно небезпечних і протиправних діянь, що, посягають на життя та здоров’я особи, руйнують і спотворюють ці найцінніші блага.

Владислав Петров розповів про особливості злочинів, що скоюються у цій сфері, про навантаження цієї лінії, про найбільш доцільні прийоми та способи, що застосовуються при розслідуванні цієї категорії злочинів чи кримінальних проваджень, про типові ознаки, притаманні цій категорій злочинів. Наприкінці заняття він відповів на численні запитання щодо практичної діяльності поліцейського.

ВЗГ ХНУВС