У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Процесуальне та техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування». У її роботі взяли участь науковці, серед яких представники науково-дослідних установ, закладів вищої освіти МВС України, працівники практичних підрозділів з Харкова, Дніпра, Миколаєва, Одеси.

Відкрив захід ректор університету Дмитро Швець, який наголосив на актуальності питань, запланованих до розгляду, та побажав учасникам конференції наснаги, конструктивних рішень та плідних результатів.

З вітальним словом до присутніх звернувся член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Сергій Гусаров. З доповідями виступили академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Олександр Бандурка, начальник ГУНП в Харківській області доктор юридичних наук, професор Валерій Сокуренко, директор Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, кандидат юридичних наук Станіслав Перлін та ін. У своїх виступах вони піднімали питання, пов’язані з проблемами криміналістичного забезпечення досудового розслідування, подальшого вдосконалення кримінального процесуального законодавства України, проведення судово-медичної експертизи, становлення та розвитку молекулярно-генетичної експертизи в Україні, удосконалення підготовки та підвищення кваліфікації інспекторів-криміналістів, слідчих та дізнавачів та багато ін.

У рамках дискусії було представлено навчальний посібник «Криміналістичне дослідження ДНК: технології та можливості», який є першою в Україні навчально-методичною працею з основних засад криміналістичного дослідження ДНК.

Виступи учасників конференції опубліковано у збірнику тез.

ВЗГ ХНУВС