Відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Тема засідання «Наркотики – легалізація або протидія, життя чи смерть» була обрана не випадково, оскільки студенти ХНУВС виявили бажання підтримати широкомасштабну кампанію боротьби з наркоманією у Харкові.

Відкрила засідання доцент кафедри Ірина Луценко, яка у вступному слові наголосила на руйнівному впливі наркотиків, що проявляється не лише як тяжке захворювання та небезпечне соціальне явище, але й спричиняє погіршення криміногенної ситуації в країні.

До участі у засіданні було запрошено Голову правління міжнародної антинаркотичної спортивної асоціації, громадського діяча, сертифікованого молодіжного працівника Олександра Перевєрзєва, який, спираючись на власний практичний досвід, розповів студентам про спільну роботу громадських активістів з підрозділами поліції у боротьбі з розповсюдженням наркотиків, а також роз’яснив алгоритми дій при виявленні осіб, які купляють та продають наркотики. Наприкінці бесіди ставили багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

Доцент кафедри Валерія Самотієвич звернула увагу студентів на проблемні питання у боротьбі з наркозлочинністю, а саме – на активне втягування у наркобізнес неповнолітніх, що також може стати темою дослідницьких робіт членів наукового гуртка.

Науково-педагогічний склад кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 бажає членам наукового гуртка плідної роботи та успіхів у науковій діяльності.

ВЗГ ХНУВС