16 серпня поточного року в Харкові відбувся ХХХ Міжнародний  традиційний легкоатлетичний марафон «Визволення», присвячений Дню міста, 24-й річниці Незалежності України і 72-й річниці визволення Харкова від фашистських загарбників. Серед спортсменів, які взяли участь у марафоні, були і представники Харківського національного університету внутрішніх справ  – 63 курсанти, а також працівник навчального закладу майстер спорту з легкої атлетики рядовий міліції Наталія Батрак.

Курсанти змагалися у спортивно-масовому забігу на дистанції 3 км і 10 км у бігу по шосе, Наталія Батрак взяла участь у бігу на дистанції 21 км 097 м і виявилася найкращою, посівши І місце.

«Таку дистанцію я пробігла втретє за всю свою спортивну кар’єру, адже в основному тренуюсь на дистанціях 1500 м, 3000 м і 5000 м. А нинішній марафон став приводом випробувати свої сили на довші дистанції, – говорить Наталія. – Вважаю, що у мене все вийшло! Дуже сподобалася організація марафону. Він пройшов на найвищому рівні. З погодою також пощастило. Дуже гарячою була підтримка вболівальників університету внутрішніх справ. Приємно, що в нас, у Харкові, відбуваються такі змагання, а учасників з кожним роком стає все більше».

Наталія займається легкою атлетикою з 4-го класу. На сьогодні вона – досвідчений спортсмен, за плечима якого багато перемог і здобутків. Наталія – переможець і призер всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики та легкоатлетичного кросу, бронзовий призер Чемпіонату Європи з кросу (у командному заліку), учасник Чемпіонату світу з кросу серед студентів (у період навчання у ВНЗ). Як усі досвідчені спортсмени, мріє про участь в Олімпійських іграх і вдячна усім, хто за неї вболіває і підтримує її.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров привітав Наталію Батрак з перемогою та побажав нових спортивних досягнень.

 
ВЗГ ХНУВС