На кафедрі фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено чергове засідання наукового гуртка, присвячене історико-правовим проблемам держави та права в Україні.
Відкрив засідання керівник гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Зозуля, який у вступному слові окреслив основну проблематику історії держави та права України, відзначив істотний вплив історичних передумов на сучасні процеси державотворення, правотворчості та правореалізації в Україні.
Викладач кафедри Наталія Пістренко наголосила на важливості науково-дослідної роботи студентів, зокрема з актуальних питань історії держави та права України, та побажала їм плідної наукової роботи.
На засіданні наукового гуртка було заслухано та обговорено низку доповідей студентів. Особливо цікаву й плідну дискусію викликали доповіді студентки групи ПЗдмс-19-2 Софії Носок і студента групи ПЗдмс-19-1 Романа Савельєва з приводу історичної ретроспективи еволюції розуміння права, прав людини та державної влади.
Під час засідання наукового гуртка студенти збагатили свої знання, вдосконалили навички ораторської майстерності та критичного мислення.

ВЗГ ХНУВС